Over puree en worteltjes

Het is alweer enkele dagen geleden. Sorry, het was een drukke week, en we waren allemaal een beetje heel veel moe. En met Nandje gaat het gezapig vooruit, dus ik heb niet elke dag zo veel te melden. Alhoewel…

Njam njam slurp hik burps
Njam njam slurp hik burps

Inderdaad, eergisteren mocht de maagsonde verwijderd worden, en was het inderdaad tijd voor …. (tromgeroffel) PATATJES. Aardappelen op zijn schoon Vlaams. Meer bepaald patatjes met …. (tromgeroffel) – juist ja – WORTELTJES. Voor de eerste keer, wat gaat dat geven. Wel, de foto spreekt voor zich. Een halve portie ging zonder al te veel problemen het kleine buikje binnen. Super dus!

20150228_165326
Ik oefen al op mijn zotte totte

Alleen het drinken gaat nog niet zo vlot als we willen. De oorzaak? Niet onmiddellijk gekend. Vandaag at Nandje al driekwart portie met een lepeltje. Misschien eet hij makkelijker met een lepeltje dan met een fles. Want zo’n speen, daar speelt hij toch maar wat mee. Langs de andere kant drinkt hij dan wel vlot gewoon water. Raar. We kunnen eens proberen om van zijn fles melk een papje te maken, wie weet gaat dat beter. We zien wel hoe dat loopt. We weten dat zijn keeltje nog wat geirriteerd kan zijn van de beademingstube, en kindjes met Williams-Beuren kunnen soms moeilijke eters zijn. Het zal de komende week wat zoeken zijn.

Maar zaterdag kwam terug hoog bezoek : grote broer en grotere broer! Dat dit leuk was, hoeft geen naam. Kijk maar naar de foto’s wat een plezier!

Misschien mag Nandje (we hopen keihard) maandag huiswaarts. Het is niet meer de dagen aftellen, maar de uren.

Wordt vervolgd!

Jow de manneu!
Jow de manneu!
Kijk Nandje, dat is mijn handje
Kijk Nandje, dat is mijn handje

2 reacties

  1. Het was super om kleine Nand vandaag te kunnen bezoeken. Zalig rustig mannetje met een grote aaibaarheidsfactor!! Wat is hij flink! We duimen voor een positief doktersverslag. Misschien morgen naar huis…

  2. Van der Vennet Vanessa

    Ik hoop met jullie mee!! Groetjes Vanessa