Alles gaat goed, tout va très bien!

De rest van het liedje is niet van toepassing 🙂 Nandje stelt het opperbest. Zijn hartje stelt het goed, de aorta vormt geen probleem meer, noch de aorta-klep. De vernauwing op zijn longslagaders lijkt af te nemen en de vernauwing op de kranslagader is stabiel. De ECG is goed, de snijwonde is mooi hersteld (alleen zijn er nog 2 stukjes pacemaker-draad blijven zitten, die moeten eruit zweren). De medicatie is bijna volledig gestopt, met uitzondering van de hartmedicatie. Die zal hij nog een tijdje nodig hebben.

Het hoofdstuk ‘hart’ kunnen we dus voorlopig min of meer afsluiten. Op 17 april nog een opvolgafspraak bij de chirurg. Het bezoek bij de neus-, keel- en oorarts was ook positief. Nandjes gehoor is perfect, geen afwijkingen vast te stellen in het middenoor. Alleen zijn zijn stembanden nog wat verdikt (waarschijnlijk van de beademingstube), en als dit niet vanzelf afneemt, zal wat medicatie gegeven worden. Maar tot nu toe verloopt het toch vlot. Patatjes en fruitpap vormen geen probleem – dat eet hij vlot, liefst worteltjes en tomaten – en ook de flesjes gaan terug goed.

Wel heeft hij nog wat last van de andere typische Williams-Beuren-verschijnselen. Zo is het moeilijk om zijn rechterbeentje volledig te strekken, waardoor een kans bestaat dat hij later in een soort van ganzepas stapt. Naar de kiné dus! Inderdaad, dit zal wat hulp nodig hebben. Ook zijn rugje is nog niet sterk genoeg (hij zit gekromd) en zijn nekspieren zijn wat slap. Maar met de nodige stimulatie en oefening komt dit in orde!

A la prochaine!