Een dagje verder

_MG_8510Nandje is stabiel, maar de hartfunctie heeft nog wat ondersteuning nodig. De “extremiteiten” zijn nog niet goed doorbloed, kortweg: hij heeft nog koude handjes en

Warme voetjes
Warme voetjes

voetjes. De andere parameters zijn goed. Hij ziet er ook al beter uit. Hij heeft wat meer kleur, we herkennen Nandje terug. Bloeddruk, saturatie, vocht, zuurstof in de hersentjes, … allemaal in orde.

Nandje is 4 maand en heeft al een privé-verpleegster, 24/24 7/7. Bij de minste afwijking wordt onmiddellijk ingegrepen: een beetje meer dit, een beetje minder dat… Chapeau voor de verzorging. Het geeft een goed en geruststellend gevoel te weten dat ze er met hun neus opliggen. Het plassen ging wat moeilijk, direct ingegrepen, enkele uren later terug in orde. Ook de uitleg is uitstekend!

_MG_8501Toch moeten we realistisch zijn: er is nog kans op een longonsteking, er is nog kans op een nabloeding, plots kunnen zaken wat achteruit gaan. Het zijn nog een aantal kritische dagen. Maar stap voor stap geraken we er wel.

_MG_8507
Een wirwar van kabeltjes : vier drains, beademing, voeding, sensoren en medicatie

Deze morgen was het toch even  verschieten : hij werd plots wakker en begon zijn kabeltjes uit te trekken. That’s my boy!