Echternach

Schema van de operatie : links de toestand voor en rechts na.
Schema van de operatie : links de toestand voor en rechts na.

Waar de voorbije dagen Nandjes toestand langzaam verbeterde, zijn er deze nacht terug enkele tegenslagen geweest. Ondanks de goede zorgen heeft hij toch een longonsteking opgelopen. Die wordt onmiddellijk behandeld, zodat het snel geneest, maar het betekent toch weer een drietal dagen beademing en antibiotica. Ook werd hij terug onder verdoving geplaatst, om het herstel te bevorderen. De andere parameters evolueren wel nog positief.

Ondertussen weten we ook iets meer over de toestand van zijn hartje voor de operatie. De vernauwing van de aorta was groter dan verwacht, en er waren ook grote problemen op de aortaklep. Deze bestaat uit 4 bladen, waarvan er één te klein en een andere te groot was,en twee bladen groeiden over elkaar heen. Een gevolg van het syndroom Williams-Beuren. Daardoor stroomde er bijna geen bloed meer in de aorta, waardoor het hart nog meer moest pompen, en dientengevolge nog meer verdikte. Het zal veel tijd vergen eer alles terug normaal is.

Omdat bij de anesthesie alle bloedvaten openzetten, kon zijn hart het niet meer aan en kwam hij in de problemen bij het begin van de operatie.

4 reacties

  1. lieve mensen ik kan niet lezen zonder mijn tranen te bedwingen
    we proberen ons voor te stellen wat jullie doormaken maar dat is
    onmogelijk he!
    Voor jullie is het zeker de tijd tellen en wij van op afstand
    zijn in gedachten bij jullie, we bidden dat jullie sterk mogen
    blijven .
    We willen jullie van harte hulp bieden voor lucretia in het huis-
    houden of gelijk wat.

    veel liefs dikke knuffels

  2. carine en erwin

    wat spijtig voor nandje maar we wensen veel moed en een spoedig herstel

  3. vangansbeke Caroline

    1000 zoentjes voor ons klein ventje ! Tante tien

  4. Ongelooflijk hard wat jullie moeten doorstaan. Een mens kan zich dit gewoon niet voorstellen maar deze blog geeft ons al een klein idee, mijn keel stropt ook meteen dicht als ik dit lees. Heel veel sterkte en dikke knuffels en wij zijn heel erg blij dat Nandje overduidelijk een vechtertje is. Geef hem een zoentje van ons. Hulp nodig met de kids of eens lekker koken ofzo, niet aarzelen!!! Nonkel Isaï en tante Lesley xxx